Brannoppgradering av dører

Branndører kan redde liv!

 

Når det verst tenkelige skjer, kan det være godt å ha investert i gode branndører. Vi samarbeider med Biokjemi Norge AS og har gjennomført et autorisasjonskurs i profesjonell montering av passiv brannsikring og bruk av brannhemmende maling/lakk. 

Å oppgradere dørene med brannmaling kan kjøpe deg dyrebar tid når uhellet først er ute, og spesielt på tettbebygde steder og i trappeoppganger der brannen kan smitte fra naboens hus eller leilighet over til eget, er en branndør/brannmalt dør å anbefale. Det å holde rømningsveier som dører og vinduer lengst mulig uten åpen ild kan være livreddende i mange situasjoner. 

 

Bildet under er fra en test Biokjemi Norge AS gjorde; døren til venstre er en branndør malt med brannhemmende maling, mens døren til høyre er en vanlig dør med vanlig maling.

 

 

 Døren til venstre på bildet over er en branndør malt med brannhemmende maling, døren til høyre var en helt vanlig dør.

 

30 minutters brannbeskyttelse med bare to strøk maling

 

Når det brenner er det viktig å kunne komme seg ut - raskt og trygt.
Med Biokjemi sin brannmaling, kan vi oppgradere dører til å tåle brann i en halv time. Nok tid til at røykvarsleren reagerer, du våkner opp, får på noen klær, og kommer unna brannen.
I mange bygninger, er trapper og hall eneste vei ut. Da er det spesielt viktig at dørene kan tåle en brann. Heltre dører kan også behandles
med brannmaling/lakk uten at det blir synlig!

   


Funksjon:
Brannmalingen HW01 og HW02 er testet til 30 minutters brannbeskyttelse med 2 strøk maling, med tre strøk oppnår man beskyttelse i 60 minutter.
I malingen finns grafittpartikler som reagerer på varme og som utvider seg til en beskyttende skorpe på døren hvis det brenner.
Malingen er tilgjengelig i hvit og i klar lakk. Begge typer må tørke helt mellom hvert strøk, og deretter påføres et toppstrøk med ønsket farge.

Referanser fra Biokjemi Norge sine sider:

Vennesla bibliotek

Stavanger konserthus

Kilden konsert- og kulturhus i Kristiansand

Kongsvinger festning

 

 

For å lese mer om dette, besøk Biokjemi Norge AS sin nettside:

 

  Biokjemi Norge AS

Logo


Røysiåsen 137
2092 Minnesund

Telefon: 63 96 80 05
Telefaks: 63 95 60 21
E-post: info@sollihogda.com

Kart og veibeskrivelse