Referanseprosjekter

thumbnailf

Trosterud Fritidsklubb

Vi leverte vinduer til Trosterud Fritidsklubb i november i 2013. Trosterudklubben har gjennom snart 40 år gitt et sosialt og kulturelt aktivitetstilbud ettermiddag, kveld og helg til barn og unge i lokalmiljøet. Klubben er en del av Enhet for kultur, møteplasser og frivillighet og deltar i det bydelsomfattende samarbeidet med de andre fritidsklubbene.

 

Ble det ikke fint?

thumbnailf

Hausmannsgate barnehage

Vi restaurerte vinduene og dørene til Hausmannsgate barnehage januar 2015. 

Barnehagen åpner dørene i august 2015 og skal huse 180 barn.

Bygningen er en del av et gammelt bykvartal fra ca 1870 der de to eldste bygningene er fra 1894 og 1899. Lokalene er senere utvidet med tilsvarende enheter på begge sider i 1922 og består av 2 etasjer med delvis kjeller og en høy loftsetasje. Bygningen er på byantikvarens liste over bevaringsverdige bygg, så opprinnelige dører og vinduer skulle beholdes. Det var en spennende og omfattende restaureringsjobb!

 

thumbnailf

Akershus slott

Vi fikk i oppgave gjennom Snekkermester Per Bjerke AS å kopiere en gammel eksisterende dør som begynte å bli litt sliten på Akershus Slott. Her kan man se hvor mye håndarbeid som ligger bak et sånt prosjekt!

 Døren er en panelt ramtredør med isolasjon laget i malmfuru av beste kvalitet. Buen til karmen er laget av trebiter som blir limt sammen og kappet i nøyaktig samme mål som den gamle.

Den originale døren 

 

thumbnailf

Teakvinduer og dører

Det er gøy å jobbe med nye materialer! Denne gangen var det teak, eller miljøteak. Treet er hentet ut fra egne teakplantasjer og berører ikke regnskogen på noen måte. Teak er et hardt treverk og inneholder olje som gjør det mer motstandsdyktig mot vær og vind.

 

 

thumbnailf

Akershus festning

I samarbeid med Snekkermester Per Bjerke AS, kopierte vi et lite buet vindu til Akershus festning.