Varevinduer

Varevindu, forsatsvindu, varavindu eller varevindu på lektekarm kalles disse enkle vinduene som fort kan gjøre det betydelig varmere i eldre hus.

 

 

 

HVORFOR SETTE INN VAREVINDUER

  • Bedre isolasjon - det ekstra laget vil forbedre isolasjonen vesentlig. Kommer både i 1- og 2-lags glass
  • Lyddemping - med et ekstra lag glass, vil vinduet også gi en behagelig lyddemping.
  • Billigere - varevinduer gjør det billigere enn å kjøpe helt nye vinduer.
  • Bevare - man kan bevare de gamle vinduene, varevinduer settes på fra innsiden.
  • Vinterarbeid - mange kvier seg til å jobbe ute i kulden, varevinduer settes på fra innsiden og er enkle å montere.
  • Billig snekkerarbeid - varevinduene er lette og enkle å sette på fra innsiden, de fleste som er litt "handy" gjør dette selv, eller så vil snekkeren bruke kortere tid enn ved montering av helt nye vinduer.

 

Veldig mange eldre og verneverdige boliger har unike og vakre vinduer som passer boligen best fordi de har vært der i alle år. Mange av disse vinduene er utført i meget slitesterke materialer og vil antageligvis holde i mange år til. Problemet med eldre vinduer er bare at de ikke har fulgt med i dagens utvikling av god U-verdi for behagelige innetemperaturer, og de har gjerne et kaldras som kjennes som et kaldt gufs ved vinduet. Da er det fint med et varevindu på lektekarm.

Med et varevindu kan du beholde det gamle vinduet, man bare fester en lik lektekarm på innsiden, så blir U-verdien på hele vinduet vesentlig bedre og man opplever også en herlig støyreduksjon. 

 

I eldre bygårder er varevinduer et kjempebra alternativ! Ofte er originalvinduene dyre og dårlig isolerte vinduer med buer og inndelinger og bytting av dem blir gjerne nedprioritert på grunn av økonomi, men med varevinduer kan man beholde de gamle vinduene og få et mye bedre inneklima. Ikke blir det synlig fra utsiden, og man kan enkelt fjerne dem, de vil derfor ikke ødelegge fasaden eller leiligheten og den enkelte beboer kan selv bestemme om de ønsker dem. Varevinduene kan også tas bort for sommeren og settes på igjen til vinterhalvåret. Flytter man inn i en eldre og trekkfull bygård med eldre vinduer der styret ikke ønsker å bekoste nye vinduer på hele bygget, kan man selv ordne dette med varevinduer på innsiden. 

 

Huseiernes landsforbund har skrevet en god og kortfattet artikkel om varevinduer her!

 

Vi lager varevinduer på mål med buer eller skrå vinkler.

Varevinduene kan lages med både 1- og 2-lags glass, alt etter hva ønsket og krav til isolasjonsverdi er.

Alt for å passe de gamle vinduene dine!

 

 Varevindu i produksjon!

 

Snittegning av varevindu:

thumbnailf

Varevinduer

Se bilder av varevinduene og beslagene.

Logo


Røysiåsen 137
2092 Minnesund

Telefon: 63 96 80 05
Telefaks: 63 95 60 21
E-post: info@sollihogda.com

Kart og veibeskrivelse